Μήνυμα προέδρου

Σε μία αγορά που συνεχώς μετασχηματίζεται και αλλάζει, οι νέες προκλήσεις για τους Μηχανικούς Ορυκτών Πόρων είναι μεγάλες. Ο Σύλλογος λοιπόν στο νέο του ξεκίνημά καλεί όλους τους συναδέλφους δίπλα του ώστε με τις εμπειρίες τους και τη διάθεσή τους να συνδράμουν ουσιαστικά στη νέα προσπάθεια. Το εννιαίο ψηφοδέλτιο από το οποίο δημιουργήθηκε το νεό Δ.Σ. δίνει τον τόνο της ενότητας που υπάρχει και πρέπει να διασφαλίσουμε.


Με μία σειρά από δράσεις που ξεκίνησαν όπως η νέα ιστοσελίδα του συλλόγου με έντονο το διαδραστικό χαρακτήρα, οι επαφές με φορείς όπως το ΤΕΕ, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εργων , το ΣΑΠΕ για τα επαγγελματικά μας δικαιώματα, τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Εσωτερικών, στοχεύουμε αρχικά να γίνουμε ευρύτερα γνωστοί αλλά και να δρομολογήσουμε λύσεις σε ζητήματα που μας ταλανίζουν χρόνια.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τη χαρτογράφηση της απασχόλησης των ΜΗΧΟΠ μέχρι σήμερα ώστε να αποτυπώσουμε την κατάσταση και να εντάξουμε όλη αυτή την πληροφορία στο νέο Γραφείο Διασύνδεσης που ετοιμάζουμε.
Είναι γεγονός ότι οι ευθύνες όλων μας είναι μεγάλες για την απαξίωση του συλλόγου μέχρι σήμερα. Στο νέο αυτό ξεκίνημα δεν περισεύει κανείς. Ο καθένας από εκεί που βρίσκεται και μέσα από ομάδες εργασίας μπορεί και πρέπει να στηρίξει τη νέα προσπάθεια.

Συναδελφικά


Χαιρετάκης Μαντίνος
Πρόεδρος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων